Solanum lycopersicom
Den godaste salladstomaten som finns! Pomodoro Sorent är verkligen en stor favorit och det är den allra bästa till sommarens alla goda sallader och inte minst Caprese-sallad. Smaken påminner om både persika och aprikos och är helt enkelt ljuvlig.
Denna stora runda salladstomat har en ljusröd färg, lite åt det rosa hållet med gröna "axlar". Mycket matig med en söt delikat smak. Mycket fruktkött och knappt någon vätska och frö. Perfekt till sallader.
Högväxande sort som ska tjuvas.
Idag odlas och produceras denna Sorrento-tomaten på en begränsad plats i kommunerna Piano di Sorrento och S. Agnello. Det är gårdar i dessa kommuner som har producerat denna Sorrento tomat. Många tror att det är en variant av Cuore di Bue men andra säger att denna sort kom till Italien i början av 1900-talet när fartygsägarna i Sorrento skeppade citroner till Amerika tog med sig dessa fröer tillbaka.
Intresset för denna goda och aromatiska tomatsort har ökat och odlingar har nu börjat i kommunerna nära Vesuvius som Gragnano, Boscoreale och Torre Annunziata.
Sorrento tomaten är perfekt till den berömda Caprese salladen i området tillsammans med den lokala "fiordilatte" mozzarella från Latttari Mountains.
Lokal ekotyp från Amalfikusten i Kampanien.
Tomat Sorent (Sorrento) är den ultimata salladstomaten och den har en smak av både persika och aprikos. Massor av aromatiskt fruktkött och knappt några frön och vätska.
Ett måste i tomatodlingen till alla sommarens goda och fräscha sallader och vår stora salladstomatfavorit!
I det lokala köket används den ofta i insalata caprese tillsammans med mozzarella och lokalodlad basilika.
Plantan är högväxande och ska ha stöd och sidoskotten ska tas bort (tjuvas).
Ca. 10 fröer per förpackning.