Tonda di Chioggia rödbetan har faktiskt odlats i Europa sedan 1500-talet och speciellt i området Chioggia. Chioggia har ett lite milt klimat och sorten odlas där som en vårgrönsak men på andra platser i Italien odlas den som sommargrönsak.
Färgen är klar röd och när den mognar få den en lite mörkare färg. Karaktäristiskt för Chioggia rödbetan är de röda ringarna. Optimal storlek för skörd är mellan 5-8 cm i diameter.
Chioggiarödbetan serveras kokt med lite kryddning, stekt eller bakad men passar också perfekt att läggas in och till sallader.
Ca 600 fröer per förpackning.
Så direkt på friland efter sista frostdatum i rader med 25 cm mellan och tunna ut till en planta per 8-10 cm.
Det tar ca 60 dagar innan du kan skörda men du kan börja skörda när de är ca 5 cm i diameter.
Såperiod för rödbetan är mellan april-maj (10 grader), sådjup 1 cm och plantavstånd 10 cm.