Rädisa 18 dagar (Radis dix-huit jours) - STORPACK

Rädisa 18 dagar (Radis dix-huit jours) - STORPACK

SEK 45,00


Artikelnr. VXO 112/8
st

Raphanus sativus L.

Fröer till denna typiska fransk rädisa! Fina krispiga avlånga rädisor med vit spets. Denna rädisa är mycket mild och god och jätteenkel att odla! En fantastisk rädisa på frukostmackan eller i en sallad.

Massor av fröer per förpackning - minst 1600 st.

Så vår och sensommar för krispiga, peppriga men ändå milda rädisor.

Dix-Huit Jours är den snabbaste och kanske charmigaste rädisan att odla. Med sin milda, krispiga smak och sin förmåga att skördas på bara 18 dagar är den ett måste för alla som älskar snabba och läckra grönsaker. Perfekt för den franska potagern, för den urbana balkongen eller som en extra krydda i köksträdgården!

Rädisa tillhör den korsblommiga växtfamiljen där ex. brysselkål, blomkål och broccoli även ingår.

Det finns massor av olika sorters rädisor i olika färger och former och inte minst smaker. Vissa rädissorter är starkare i smaken men gemensamt för alla är att de är mycket krispiga och är otroligt enkla att odla.

När man skördat sår man nytt på samma plats så har man rädisor hela säsongen. Rädisor är till på köpet mycket snabbväxande - det finns sorter som man kan skörda efter bara 3-4 veckor.

Odlingstips för bästa resultat

Sådd & jordmån

  • Sås direkt på friland eller i växthus så fort jorden går att bearbeta på våren.
  • Trivs bäst i lätt, mullrik jord med god dränering. För tung jord kan leda till deformerade rötter.
  • Sådjup: ca 1 cm. Radavstånd: 10–15 cm. Avstånd i raden: 2–3 cm.
  • Rädisor vill ha jämn fuktighet – ojämn vattning kan göra dem träiga och beska.

Snabbväxande & lämplig för upprepad sådd

  • För att ha en kontinuerlig skörd, sås frön i omgångar var 10–14:e dag från tidig vår till sensommar.
  • I milda klimat kan den även sås tidigt på hösten för en sen skörd.

Ljus & temperatur

  • Full sol till halvskugga, men varma temperaturer kan göra att den snabbt går i blom.
  • Trivs bäst vid en temperatur på 10–20°C.

Näring & skötsel

  • Rädisor kräver inte mycket gödning, men lite kompost i jorden innan sådd kan ge bättre smak och tillväxt.
  • Undvik för mycket kväve, då det kan leda till mer blast och mindre rötter.

Skörd

  • Skörda när rädisorna är ungefär 4–5 cm långa. Väntar du för länge blir de ofta träiga.
  • Bladen är också ätbara och kan användas i pesto, sallader eller soppor.

 


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt