Ocimum basilicum L.
Violett basilika är något mildare i smaken än den gröna. Fin och användbar. Rödlila basilika hör inte till de vanligaste i Italien men är väl värd att odla. Fin färgkombination till de gröna sorterna. Röd basilika sätter både färg och smak på hemgjord kryddvinäger.
Denna aromatiska violetta basilikan ger en härlig färgklick både köksfönstret och i salladen! Blanda grön och röd för en fin kontrast i sommarens alla sallader. Den röda basilikan har en lite mildare smak än den gröna italiano classico.
Såperiod: februari till juni. Mylla ner fröer i en liten kruka med bra, gärna ekologisk såjord.
När hjärtbladen har kommit fram är det dags att omplantera. Följ vårt råd under "Konsten att plantera om basilika" för att få en frodig och matig planta.
Kökshemlighet! Lägg röd basilika i vitvinsvinäger så får du en både vacker och god vinäger.
3 gram fröer vilket innebär ca 1800 fröer i varje förpackning.