En lättodlad rustik morot från Frankrike
Fin orange färg. Morötterna blir ca 16-18 cm långa.
Så direkt på friland när temperaturen är över 5 grader.
Vid sådd i maj kan man skörda i augusti.
Morötter spelar faktiskt en ganska betydande roll i det italienska köket. Det är en av de viktigaste ingredienserna i en soffrito, en blandning av lök, selleri och morot som sauteras i smör och denna smakrika blandning är bas för många olika slags italienska rätter och såser.
Fulla av vitaminer och betakaroten och en av de mest användbara grönsakerna i all matl
agning. Morötter används råa, kokta eller pressade i juicer. I vårt morotssortiment finns koniska, cylindriska och runda sorter.
Morötter är fulla av vitaminer och betakaroten och är en av de mest användbara grönsakerna i all matlagning. Morötter används råa, kokta eller pressade i juicer. Morötter spelar faktiskt en ganska betydande roll i det italienska köket. Det är en av de viktigaste ingredienserna i en soffrito, en blandning av lök, selleri och morot som sauteras i smör och denna smakrika blandning är bas för många olika slags italienska rätter och såser.
I vårt morotssortiment finns koniska, cylindriska och runda sorter.
Odla dina egna morötter
Morötter vill ha en solig växtplats med väldränerad och näringsrik jord. Det ska vara fritt från stenar och klumpar som kan störa morötternas växtsätt och som gör att de blir krokiga. Morötter sås direkt på friland så snart jorden har rett sig. Det tar ganska lång tid för morotsfröer att gro så du kan med fördel lägga fröerna i blöt ett dygn innan du ska så, för att skynda på processen. Sådjupet ska vara mellan 1-1,5 cm och morötter sås i rader. Radavstånd ca 20-30 cm beroende på sort. Plantavstånd ca 5 cm. Håll odlingsplatsen fri från ogräs och vattna regelbundet.