Cichorium Intybus L.
Snyggaste radicchion med krispiga blad och milda smaken.
Mycket tålig mot låga temperaturer.
Cicoriafamiljens olika bladgrönsaker är traditionella italienska höst- och vintergrönsaker.
Denna brokbladiga Variegata di Castelfranco är kanske den vackraste av dem alla radicchio och den som har mildast smak. Den används till och med i olika desserter!
Så alla radicchio på sommaren och skörda på senhösten!
Så/förkultivering och utplantering från juni till mitten av augusti. Innan skörd ska denna sort blekas för att få sin milda smak och snygga yttre. Täck med spann eller svart duk. Efter blekning ska bladen vikas ut som på bilden (här har vi skördat i november).
Sådjup: 1 cm.
Ca 5000 fröer per förpackning
Samodlas radicchio med morot, bönor, fänkål, sallat, paprika och tomater.
Bra att odlas efter radicchio: kål, blomkål, gurka, bönor, aubergine, ärtor, rädisor och zucchini. Radicchio di Castelfranco ingår i Slow Foods Ark of Taste vilket innebär att den är hotad och därför måste bevaras. Genom att odla våra kultursorter är du med att sprida och ge stöd åt biologisk mångfald.