Fröer till världens godaste ärta från Provence - Låg planta, snabb odling!
Latinskt namn: Pisum sativum L.
Vi gillar verkligen denna lilla ärta från Provence. Plantan blir låg (nano) och inte mer än ca 40 cm hög.
Ärtskidorna blir intensivt gröna ca. 7-9 cm långa och innehåller 7-8 goda ärtor i varje.
Sådjup: 2 cm. Direktsådd på friland så snart risken för frost är över.
MINIFÖRPACKNING med 20 fröer.
Odlingsanvisning
Ärtor kan sås från mars till juni. Välj en öppen och solig plats eller en plats i halvskugga. Man kan lägga fröerna i blöt ca 4 timmar före plantering så gror de snabbare. Så fröerna i en rad, sådjup 3 cm och ca 4-5 cm mellan varje frö. Sår du många rader var noga med bra plats mellan varje rad. Kan behöva stöd beroende på sort.
Skörda ärtorna regelbundet och det är bäst att göra det först nederst på plantan och sedan skörda uppåt.
Våra fröer är producerade i Frankrike.
När du odlar egna ärtor har du fördelen att du kan skörda när de är späda och goda.
Att äta färska ärter och inte torkade ärter som man gjorde på medeltiden är Caterina de 'Medici förtjänst. Hon introducerade många nyheter inom grönsaksområdet i Frankrike och hennes kockar döpte dem till "petit pois". Ett namn som de fortfarande har i just Franrkike.