Fänkål Mantovano - Jätteförpackning

Fänkål Mantovano - Jätteförpackning

SEK 45,00


Artikelnr. VXO 62/17
st

Foeniculum vulgare Miller

Fänkål från regionen Lombardiet i norra Italien. Detta är en av de största fänkål vi vet och den har runda mycket vita bladfästen. Den är mycket tidigare än andra sorter enligt våra erfarenheter.

Fänkål generellt sås och odlas bäst from högsommar och in mot hösten.

Kom ihåg att skörda små späda knölar också för de är mycket mjällare och sötare än när de är fullvuxna! 

I vår generösa förpackning finns det hela 7 gram fröer!

I boken Från Italien till din köksträdgård finns allt att läsa om sådd och skörd.

Sötfänkålen odlas för sitt upsvällda bladfäste, som på italienska kallas grumolo.

MATKULTUR

Sötfänkålens textur åminner om sellerins men dess aromatiska och karakteristiska anissmak är unik i grönsaksvärlden. Färsk fänkål är en mycket viktig ingrediens i italiensk matkultur. Den används på många olika sätt, speciellt som tillbehör till olika rätter. Fänkålens friska smak gör att den passar speciellt bra till olika fiskrätter, inte minst klassiska fisksoppor. Det traditionella sättet att tillaga fänkål på är att gratinera den i ugn, ofta med smör och parmesan eller annan ostsås. I olika sallader används den rå, skuren i väldigt tunna skivor, oftast i sällskap med apelsinklyftor och oliver.

 


Kunder som har köpt denna produkt har också köpt